Decathlon: sport és egy valódi közösség
Sajtóközlemény

A Decathlon Magyarország zsinórban 4. alkalommal nyerte el a Legjobb munkahelynek járó címet nagyvállalati kategóriában. A felmérést az Aon Magyarország HR tanácsadási üzletág végzi, a díjat a munkavállalók válaszai alapján ítélik oda.
A felmérésből kiderült, hogy a legjobb vállalatok azzal tűnnek ki, hogy képesek gyorsan és hatékonyan reagálni a világ változásaira és támogató munkahelyi környezetet tudnak kiépíteni.
A Decathlonnál közel 1500 munkavállaló dolgozik 24 áruházban, a logisztikai központban és a központi irodában. A vállalat sikerének titka, hogy munkavállalói csapatukat tekintik működésük középpontjának, egy laposodó, decentralizált vállalati kultúrában dolgoznak, ahol a dolgozókat minden döntésbe bevonják.A Decathlon Magyarország idén negyedszer nyerte el a Legjobb munkahelyeknek járó elismerést az Aon átfogó felmérésében. Az Aon Magyarország HR tanácsadási üzletág 18 éve végzi Magyarországon a nemzetközi módszeren alapuló felmérését, amelyben idén 87 vállalat összesen 62 000 munkavállalóját kérdezte meg arról, hogyan érzik magukat a munkahelyükön, majd a válaszok alapján összeállította a legjobbak listáját. A résztvevő vállalatok közül 13 érdemelte meg a díjat idén, melyből mindössze 3 nagyvállalat.
Diego Rango d’Aragona, a Decathlon ügyvezető igazgatója szerint ez a visszajelzés abból ered, hogy a munkatársaknak felelősséget adnak, amellyel szabadon élhetnek. Olyan munkahelyet teremtenek, ahol a munkatársak önmaguk lehetnek, lehetőséget kapnak a kibontakozásra és aktívan részt vesznek a döntéshozatalban, legyen szó egy új kolléga kiválasztásáról vagy a saját fizetésükről.
Dolgozók bevonása a döntésekbe, felhatalmazó menedzsment, valódi belső karrierutak, saját projektek, önmegvalósítás, és persze a sport iránti szenvedély – így lehetne összefoglalni azokat az értékeket, amelyek hozzásegítették a Decathlon Magyarországot, hogy idén negyedszer is kiérdemelje a Legjobb Munkahely címet.
A cégnél a legtöbb döntés helyben, az érintettek körében születik meg, a munkatársak felelősséget és döntéshozatali felhatalmazást kapnak. Az ötletek megosztása és a vélemények kifejtése a cégnél nem lehetőség, hanem elvárás. Valódi karierutakra is számtalan példájuk van, hiszen az ügyvezető igazgató, a kereskedelmi igazgató, a logisztikai vezető, és az áruház-igazgatók is mind-mind eladóként vagy részlegvezetőként kezdték a pályájukat.

“Az hogy negyedszerre is kiérdemeltük ezt a díjat több tényezőből áll össze: a munkatársaink közötti közvetlen kapcsolat, a munkavállaló-központú cégfilozófiánk, hogy mindenki felelős és önálló a saját projektje kapcsán, de említhetném a közös sportolást is, mely igazi csapattá kovácsol minket. Sokat fektetünk a képzési rendszerünkbe, hogy mindenki magabiztos és felkészült legyen a mindennapi munka során. Hiszünk a különbözőség erejében, hogy sokan sokfélék vagyunk, rengeteg tapasztalattal. Ezek a “hozzávalók” teszik gazdaságilag is sikeressé a Decathlon magyarországi projektjét.” -mondta Diego Rango d’Aragona, ügyvezető igazgató.

A Legjobb Munkahelyek üzleti eredményességben is felülmúlják az átlagos magyar vállalatokat, gazdasági növekedésükre jelentős hatással van a dolgozóik jól léte, elégedettsége.
A Decathlon Magyarország már 4 éve van a legjobbak között. Az elmúlt 5 évben majdnem megháromszorozták a bevételüket, ez idén várhatóan már meghaladja a nettó 60 milliárd forintot. A cég 47 országából a legeredményesebb között vannak. Hetedik éve minden évben kétszámjegyű növekedést érnek el Magyarországon.
A Decathlon a világon a második, Európában a legnagyobb sportszerkereskedő vállalat. Hazánkban 2005-ben nyitották meg első áruházunkat, és 2008 óta piacvezetők.